Adverteren op Pretwerk

Met een advertentie op Pretwerk.nl bereikt u ondernemers in recreatie, toerisme en sport. We richten ons daarbij niet alleen op de ondernemers van de traditionele branche-organisaties (HISWA-Recron, Koninklijke Horeca Nederland, VeBON e.d.), maar op alle ondernemers met een passie voor mensen in de vrije tijd. Dus ook plattelandsrecreatie, festival-organisatoren, filmhuizen, ondernemende musea e.v.a..

Pretwerk kent, net als de recreatiesector, een seizoensverloop. Bezoekcijfers (sessions) fluctueren tussen de 16.000 en 25.000. Google analytics in de maanden januari –  maart 2020: 57.453 gebruikers, 90.390 pageviews. 86% bezoekers uit Nederland (49.824) en 6,2% uit België (3.632).

Grootste bereik

Locatie formaat (in pixels) kosten
opmerking
direct na het hoofdnieuws
(max 1 maand) voorpagina na de eerste 2 kolommen met berichten
max 728 x 90 pixels € 275 per maand

/ € 85 per week

Na 9 berichten

(max 2 maanden) na de 2 kolommen + drie berichten met foto, en voor het kopje ‘meer nieuws’.

max 728 x 90 pixels € 150 per maand
Groot Blok rechterbalk onder de ‘zoekbox’ 300 x 250 € 175 per week max. 1 maand per product / staat ook naast alle berichten
Supporterbalk rechterbalk blok 300 x 90 € 195 per maand Onderdeel totaalpakket ‘supporter van Pretwerk’. Informeer naar de opties
rechterbalk  onder de ‘supporterbanners’ 300 x 300 € 125 per maand verschijnt naast alle nieuwsberichten
minibanner rechterbalk onderaan. ‘onder de aandacht’ 234 x 60 € 40 per maand minimaal vanaf 3 maanden
.
agenda bovenaan 468 x 60 € 80 per maand bijzonder nuttig voor organisatie van beurs, congres of evenement.
 banner in nieuwsbrief  468 x 60 pixels (of 500 x 70) € 150 Wekelijkse nieuwsbrief op maandag. Oplage: 1700+

Sponsored Content
Voor het plaatsen van een relevant artikel op het raakvlak tussen uw expertise en de recreatiesector rekenen wij € 275,-.  Aan deze sponsored content stellen wij ook nog enkele inhoudelijke eisen.:

 • De inhoud van het artikel moet relevant zijn voor de doelgroep; ondernemers in recreatie en toerisme.
 • Voor ‘insight’- artikelen; De tekst is geen reclamepraatje, maar delen van kennis. dit soort artikelen sluiten we af met een ‘Met dank aan…’. Daarin kun je eventueel nog een pitch doen richting de doelgroep en informatie over je bedrijf vermelden. Een voorbeeld van een Insight artikel met korte pitch aan het eind: Europese Caravan en Camperindustrie doet het goed
 • Voor ‘product’-artikelen: Het product of dienst die wordt aangeboden moet relevant zijn voor de doelgroep van ondernemers in de recreatiesector. Voorbeelden van productnieuws: www.pretwerk.nl/category/productnieuws
 • Per artikel maximaal twee links naar dezelfde website.

Vacature
Wilt u bij professionals in de recreatiesector in beeld komen met uw vacature? Dat is mogelijk. We kunnen uw oproep plaatsen in de rubriek vacatures (eigen tabblad in het websitemenu verschijnt zodra er actuele vacatures zijn.)
Voor plaatsing rekenen we € 150,- (ex btw)

Supporter van Pretwerk.nl
Structureel onder de aandacht komen van recreatiebedrijven? Daarvoor hebben we het programma ‘de supporters van Pretwerk.nl’. In aanmerking daarvoor komen bedrijven die bereid zijn kennis te delen en zich daarmee te profileren als deskundige op een specifiek vakgebied. De supporters:

 • mogen een keer per maand een kennisartikel op Pretwerk.nl plaatsen (kolom ‘opinie en kennis),
 • dat artikel wordt ook vermeld in de wekelijkse nieuwsbrief en wordt getwitterd (3600+) met een link naar je twitter-account.
 • wordt gevraagd om toelichting bij een artikel over hun vakgebied,
 • krijgen een banner (300 x 90 pixels) op Pretwerk.nl (op voorpagina en naast alle nieuwsberichten.)
 • Een keer per jaar uitnodiging voor een netwerk-etentje – ontmoeting met de andere supporters van Pretwerk.nl

Supporters ontvangen ook maatwerk ondersteuning als het gaat om b.v. klankbord t.b.v. de recreatiemarkt of tips voor leads.
Maandbedrag: € 195

Heeft u zelf geen tekstschrijver in huis?

U kunt het schrijven van teksten ook uitbesteden aan Levend LAND communicatie; specialist op het gebied van communicatie in toerisme en recreatie. (Standaardprijs persbericht: € 275,-)

 • Prijzen zijn excl. btw.
 • Prijslijst geldig tot 01-12-2022
 • Redactie behoud zich het recht voor om advertenties te weigeren op basis van fatsoensnormen (niet kwetsend, aanstootgevend)
 • Banner bij voorkeur in .jpg of .gif formaat. Geen bewegende banners

Vanaf morgen in beeld?  Mail de redactie