Ondernemerschap
- door Redactie
- Geen reacties
Het Dolfinarium Harderwijk, dat nu nog een Michelin ster draagt als bijzonder reisbestemming, mag daar waarschijnlijk maar één jaar mee pronken. World Animal Protection Nederland (WAPN) meldde vorige week in een persbericht dat de ster weer is afgepakt. Dat bleek...
Het Landal-familyresort Hof van Saksen onderscheidt zich niet alleen door opvallende innovaties en het kwaliteitsniveau van de accommodaties. Ook de aandacht van medewerkers die op de werkvloer zorg leveren voor kwaliteit die de gast Quality Moments doet beleven, draagt eraan...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) overhandigde op woensdag 15 januari het Regeldruk Actieplan Horeca aan de Tweede Kamer. Dit plan bevat concrete aanbevelingen om de regeldruk voor horecaondernemers te verminderen en daarmee de horecasector in Nederland te versterken.
Als ondernemer wil je natuurlijk kosten besparen én je bedrijf mogelijk duurzamer maken. Goed nieuws: er zijn, ook in 2025, diverse fiscale regelingen die investeringen in energie-efficiëntie en milieuvriendelijke technologieën financieel aantrekkelijker maken. In dit artikel legt Countus deze regelingen...
De Nederlandse Waddeneilanden willen tegen 2030 een van de meest duurzame toeristische bestemmingen ter wereld worden. Een ambitie die enkel waargemaakt kan worden met behulp van duurzaam lokaal ondernemerschap. Toeristische en culinaire belevingen uitwerken met oog voor de natuur zit...
Deze week vindt de Horecava plaats in Amsterdam. Voor veel bedrijven uit de sector leisure is de horeca (F&B) het tweede verdienmodel op het bedrijf. Dit jaar viel op dat er diverse aanbieders van recreatieve spelvormen voor het eerst op...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag, op de startdag van de Horecava, de terugblik op het horecajaar 2024 en een vooruitblik op 2025. De horecasector toonde het afgelopen jaar opnieuw veerkracht, ondanks een uitdagende markt. Uitdagingen zoals personeelstekorten en stijgende...
De foodservicemarkt had in 2024 last van een drijfnat voorjaar en een beknibbelende consument. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam vorig jaar uit op €22.177 miljoen; een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte...
Voor twee derde (66%) van de Belgen is een vakantie zonder strak schema dan ook de ultieme vorm van ontspanning. Dat blijkt uit een recente iVOX-studie in opdracht van Sunweb. Zodra ze op vakantie gaan, laat een ruime meerderheid van...
Met de kick-off van haar eerste Europese campagne ‘Volg je natuur’ roept Center Parcs iedereen op om de weg naar zichzelf te volgen. Om af en toe afstand te nemen van de hectiek van alledag, of je nu bekend bent...
De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht geeft de consument dit jaar weer meer uit in de horeca dan in 2024 het geval was. Vorig jaar deden...
Door een combinatie van stijgende kosten, dalende marges en oplopende schulden verwacht ABN AMRO in 2025 een grote golf van faillissementen onder restaurants. Ook het rendement van foodservice op recreatiebedrijven (Voor veel dag- en verblijfsrecreatie het tweede verdienmodel) staat onder...