ETF Ride Systems verkocht, eigenaar Ruud Koppens met pensioen

Ritsystemen fabrikant ETF Ride Systems is gewisseld van eigenaar. Het bedrijf, wat opgericht werd en de afgelopen 26 geleid door CEO Ruud Koppens is nu in handen van de familie Spieldiener uit Liechtenstein. Nu de verkoop is afgerond, gaat de 67-jarige Koppens met pensioen.

CEO Ruud Koppens (Foto: ETF Ride Systems)

ETF Ride Systems werd in 1998 opgericht als dochteronderneming van de ETF Machinefabriek, die voornamelijk machines bouwt voor de tapijtindustrie. In 26 jaar is het bedrijf verantwoordelijk geweest voor de ritsystemen van meer dan 70 dark rides wereldwijd. Een aantal hiervan wonnen zelfs de prestigieuze TEA Award, de Oscars in de themaparken branch.

Het bedrijf is voornamelijk bekend om hun trackless voertuigen. Hierbij rijdt de kar over een vloer, zonder dat hier een baan of rails zichtbaar is. Bekende voorbeelden hiervan zijn Symbolica: Paleis der Fantasie in de Efteling en Popcorn Revenge in Walibi Belgium. Beide attracties werden bekroond met een TEA Award.

Ritsysteem voor Symbolica in de Efteling (Foto: Efteling / ETF Ride Systems)

Naast dark rides heeft ETF ook enkele outdoor attracties geleverd, zoals Volo Da Vinci in Europa-Park en Tret-O-Mobil in Legoland Deutschland. Ook werkten ze mee aan de techniek achter het sprookje ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’ in de Efteling.

Nu eigenaar en CEO Ruud Koppens met pensioen is, is de ETF Group verkocht aan de familie Spieldiener. Zij zijn geen onbekende naam in de themaparken industrie, aangezien zij ook eigenaar zijn van Intamin Amusement Rides (Liechtenstein) en ABC Rides (Zwitserland). ETF Ride Systems zal echter geen onderdeel worden van een van deze bedrijven, maar onafhankelijk blijven opereren met een eigen team.

Meer informatie: ETF.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *