Podcast met Wietze Bootsma van Booking Experts

In deze podcast gaat Richard Otten in gesprek met Wietze Bootsma, hoofd van de development-afdeling van Booking Experts. Luisteraars van deze aflevering krijgen een inkijkje in het marktsegment van de reserveringssoftware, waarin Booking Experts een dominante speler is.

Bootsma legt uit dat de ontwikkeling van Property Management Systemen (PMS), zoals de reserveringssoftware van Booking Experts, wordt gedreven door de wensen van de consument: “De gast wil steeds flexibeler zijn en zelf in controle zijn. Flexibele aankomst en vertrekdagen aanbieden is zeker in de schouderseizoenen een absolute must om meer boekingen te genereren. De gasten zijn ook best bereid om een meerprijs te betalen voor flexibiliteit in de mogelijkheden.”

Booking Experts onderscheidt zich o.a. door snelle reactietijd van de service. Bootsma legt uit dat zo’n snelle service wel de nodige organisatie vraagt: “Wij hanteren een uiterste reactietijd van 20 minuten. Ik heb zelf op een camping gewerkt en weet hoe vervelend het is als een systeem niet meer goed werkt. Wij geven daarom een hele hoge prioriteit aan het snel oplossen van problemen. Als er een chat binnenkomt, dan wordt daar gelijk op gereageerd en moet ik andere zaken maar even laten liggen. Wij kennen binnen het bedrijf ook weekenddiensten, want juist in het wekend is het druk op de recreatiebedrijven en moet je de klant snel kunnen helpen. En vaak weten wij zelfs al eerder dan de klant dat er wat mis is, dankzij de monitoring op afstand.”

Ook de internationale markt komt in deze podcast aan bod. Er is spraken van een consolidatie in de markt. In Europa is nu nog sprake van een lappendeken aan software voor boekingen. Maar de verblijfsrecreatie gaat de hotelsector achterna – en daar zijn zo’n zes grote partijen internationaal dominant als het gaat om reserveringen. Schaalgrootte is binnen de ICT sector een factor die een voorsprong geeft op het gebied van innovatie en ontwikkeling.

Tot slot wordt er vooruit gekeken naar een event dat Booking Experts organiseert voor iedereen die betrokken is bij de verblijfsrecreatie: Embrace Growth. (op 19 maart in Burgers’ Zoo Arnhem).

Beluister hier onder de hele podcast – of ga naar Spotify

Met dank aan (podcast): Richard Otten – Expert in Glamping, Leisure en Gastvrijheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *