Podcast recreatie en toerisme met Jeroen den Hollander van De Klepperstee

Jeroen den Hollander is directeur van vakantiepark De Klepperstee (op Goeree Overflakkee). Wat zijn ondernemersfilosofie bijzonder maakt is de relatie met pachters van hun gronden en de vele samenwerkingen in de regio. Merlijn Pietersma van Ginder gaat met hem in gesprek over ondernemerschap.

De familie Den Hollander is voor een groot deel ‘erfpachtgever’ in recreatief vastgoed. En dat doet ze niet op afstand maar met veel betrokkenheid bij de kwaliteit van landschap, de logiesaccommodaties en de omgeving op Goeree-Overflakkee. Dus geen vakantiepark met zoveel mogelijk accommodaties en een hek eromheen. Maar het vakantiepark bestaat uit verschillende deelgebieden met voorzieningen aan de rand van het terrein. Deze voorzieningen zijn óók voor gasten van andere bedrijven en inwoners van het eiland beschikbaar.

Jeroen vertelt hoe hij langzaam in het familiebedrijf groeide en hij wijst daarbij op het belang van een familiestatuut. Hij drukt jonge ondernemers op het hart om een eigen koers uit te stippelen en hieraan vast te houden: “een koers waar je zelf écht achter staat”. Hij vertelt enthousiast over zijn drijfveer om een bedrijf te ontwikkelen waar hij zelf ook graag op vakantie zou willen. Zo kiest hij voor ruimtelijke kwaliteit en dus minder eenheden dan waar hij in het bestemmingsplan recht op heeft. Ook kiest hij voor een heel nieuwe opzet van jaarplaatsen. Bij de Klepperstee huur je een landschap dat je volgens een stijlboek inricht. Hier mag je je eigen tiny house opzetten en je sluit een vijfjarig huurcontract af. Dus van jaarplaatsen naar vijfjaars-plaatsen: “Dit biedt gasten meer zekerheid en het trekt bewuster hurende gasten aan”, aldus Jeroen. 

De familie Den Hollander kijkt naar de lange termijn. Dat wordt duidelijk in dit gesprek. “Op deze manier ondernemen met recreatief vastgoed, als gebiedsontwikkelaar vraagt geduld, tijd”, aldus Jeroen. Hij denkt graag mee met jonge ondernemers die voor een overnametraject staan.

Meer informatie: Podcast recreatie en toerisme op Spotify

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *