Circussen werken aan kwaliteit met een eigen keurmerk: Circuspunt

Begin augustus zijn de eerste Circuspunt Keurmerken uitgereikt. Het Keurmerk staat garant voor organisaties met een solide en bonafide bedrijfsvoering. Zij bieden een veilige omgeving voor publiek, artiesten en werknemers, onderschrijven de Gedragscodes en het belang van dierenwelzijn, en respecteren de diversiteit en eigenheid van iedereen. Ontvangers van het Keurmerk zetten zich in voor een duurzame en veilige circussector.

De eerste Keurmerken werden in ontvangst genomen door circustheater Zanzara, Circus Halekino/Kevin van Geet Producties en twee circusfestivals, Circusstad Festival en Festival Circolo.

De lancering was meteen de eerste officiële taak van de kersverse voorzitter van Circuspunt, Bert Determann. De ontvangers van het Keurmerk spraken de wens uit dat het Keurmerk de samenwerking tussen circussen en het positieve beeld van circus verder versterkt.

‘Hopelijk kunnen deze eerste organisaties andere gezelschappen en circussen hiermee aansteken’, sprak een van de aanwezige bestuursleden van Circuspunt. Hij uitte de wens dat ook jeugdcircussen en andere circusgezelschappen het Keurmerk gaan aanvragen.

Circuspunt is het platform voor het (verenigde) Nederlandse circusveld en vertegenwoordigt makers, circusondernemingen, festivals, theaters, opleidingen, jeugdcircussen en circuswerkplaatsen. Het ondersteunt en stimuleert de algehele ontwikkeling van de circussector en vertegenwoordigt de circusbelangen naar partijen buiten de circuswereld.

Meer informatie: www.circuspunt.nl.  

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *