Finalisten Museumkids Award bekend

De Museumkids Award -een initiatief van de Museumvereniging- is dit jaar geheel vernieuwd. Een professionele vakjury kiest het meest bijzondere en innovatieve publieksprogramma voor kinderen t/m 12 jaar in een museum.

De winnaar ontvangt € 20.000 voor de verdere ontwikkeling van hun jeugdprogrammering. Met deze prijs stimuleren we bijzondere initiatieven voor de jongste generatie museumliefhebbers. De Museumkids Award wordt uitgereikt tijdens het Museumcongres dat plaatsvindt op donderdag 14 november in theater en concertgebouw Musis in Arnhem. 

En de finalisten zijn:

Na een spannende ronde waarin de zes genomineerde musea hun projecten presenteerden, heeft de jury drie finalisten geselecteerd. De drie museumprojecten die kans maken op de prijs van € 20.000 zijn (op alfabetische volgorde):

  • Amsterdam Museum, met het ELJA Kindermuseumlab;
  • Groninger Museum met de Kinderbiënnale A Better Place en
  • Wereldmuseum Amsterdam met Martial Arts.

Eind oktober bezoekt de jury samen met vertegenwoordigers van de doelgroep de projecten van de 3 finalisten. Het winnende museum wordt bekendgemaakt tijdens het Museumcongres op donderdag 14 november én wordt gevraagd om komend jaar samen met de Museumvereniging een Kennisdag te organiseren voor alle museummedewerkers.

Mer informatie: www.museumvereniging.nl/museumkids-award-2024/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *