Fletcher Hotels voegde dit jaar al vijf Nederlandse hotels toe aan de keten

Hotelketen Fletcher is zeer actief op overnamepad en nam in februari en maart vijf hotels over met een sterke positie in het leisuresegment. Het totaal aantal Fletcher Hotels komt daarmee op ruim 110. Fletcher heeft sinds april 2021 de Amsterdamse private equity maatschappij Egeria aan boord als meerderheids-aandeelhouder.

Tijdens het instapmoment, in april 2021, gaf Egeria meteen duidelijkheid over de plannen met de hotelketen: “Fletcher Hotels wil de komende jaren groeien naar meer dan 150 hotels in Nederland en heeft daarnaast internationale expansie ambities.”

Hotels die recent in Nederland aan de keten werden toegevoegd:

Hotel Sparrenhorst

April 2024: Fletcher Hotel-Restaurant Sparrenhorst-Veluwe

Per maandag 15 april a.s. neemt Fletcher Hotels NH Veluwe Sparrenhorst over, dat verder zal gaan onder de naam Fletcher Hotel-Restaurant Sparrenhorst-Veluwe. Het moderne hotel ligt in Nunspeet, een pittoresk kunstenaarsdorp op de Veluwe en heeft maar liefst 117 hotelkamers, een binnenzwembad, sauna en fitnessruimte, 16 vergaderzalen, een uniek theater en diverse horecagelegenheden voor hotelgasten en passanten.

Noordsee Ameland

Maart 2024: Fletcher Hotel-Restaurant Noordsee-Ameland

Op 1 april ging bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top. Het vastgoed is recent verworven door vastgoedonderneming Dunavast. Het sfeervolle 4-sterren hotel zal verder gaan onder de naam Fletcher Hotel-Restaurant Noordsee-Ameland. Dit hotel, met 54 hotelkamers met balkon en 42 drie- en vierpersoons appartementen met terras of balkon, ligt tussen het pittoreske dorpje Nes en het strand.

Kasteel Coevorden

Maart 2024: Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Coevorden

Op 1 maart a.s. nam Fletcher Hotels Kasteel Coevorden en het bijbehorende luxe 4-sterren Hotel De Vlijt over, dat verder zal gaan onder de naam Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Coevorden. Het boetiek hotel, waar historie en modern comfort samensmelten, biedt uitzicht op de slotgracht en de haven en telt 24 kamers die zowel per trap als lift te bereiken zijn. Daarnaast beschikt de kasteel over 8 sfeervolle en modern ingerichte ruimtes, die beschikbaar zijn voor conferenties, vergaderingen en (trouw)feesten.

Hotel Slaak

Februari: Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam

Fletcher Hotels nam op 19 februari het zeer luxe 5-sterren Hotel The Slaak in Rotterdam over. Na een failliseemebt bereikte Fletcher Hotels zeer snel overeenstemming met de curator en de pandeigenaar. Het luxe 74 hotelkamer tellende Boutique Hotel The Slaak is gevestigd in een Rijksmonument. Het hotel dat in 2019 haar deuren opende in het Slaakhuys aan de Slaak, staat bekend om de rijke historie en is één van de meest luxueuze 5-sterrenhotels die de stad kent. Het hotel behoort daarmee tot het absolute topsegment van de hotelmarkt in Rotterdam.

Hotel Oud London

Februari: Hotel Oud London i.c.m. exploitatie Slot Zeist

Op 1 februari werd het hotel in Zeist overgenomen van de London Group en ging verder onder de naam Fletcher Hotel-Restaurant Oud London. Het klassieke 4-sterren hotel beschikt over 92 comfortabele hotelkamers, waaronder luxe suites en studio’s voor een lang verblijf, een restaurant, bar, terras, fitnessruimte en wellness met o.a. een binnenzwembad en Finse sauna. Daarnaast biedt het hotel 22 multifunctionele feest- en vergaderzalen.

Onderdeel van de deal met Oud Londen is ook de overname van de exploitatie van het zeventiende-eeuwse Slot Zeist. Dit is een toonaangevende monumentale locatie met ruim 20 zalen voor o.a. trouwerijen, evenementen, congressen, rondleidingen en culturele exposities.

Meer informatie: www.fletcher.nl/nl/Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *