NKC: camperaars steeds duurzamer

Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Dat blijkt uit recent onderzoek van het bureau Multiscope, uitgevoerd in opdracht van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club).

Met meer dan vierduizend camperaars die deelnamen aan het onderzoek, bieden de bevindingen een verhelderend inzicht in de huidige stand van zaken qua duurzaamheid binnen de Nederlandse campervloot.

Gemiddeld gaan Nederlandse camperaars zo’n elf keer per jaar op pad en ze gebruiken hun camper gemiddeld 90 dagen per jaar. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars: maar liefst 66 procent van hen heeft zonnepanelen op de camper geïnstalleerd. Bovendien geeft 29 procent van de dieselcamperaars aan dat zij de helft van de tijd HVO tanken, een duurzamer alternatief voor diesel.

Het onderzoek toont aan dat camperaars een groeiende betrokkenheid bij duurzaamheid hebben. “Ik ben blij verrast met de uitkomst dat 61 procent van de camperaars bereid is om zijn gedrag aan te passen om duurzamer te camperen”, zegt Marieke van Dijl, programmaleider duurzaamheid bij de NKC. De NKC gebruikt de resultaten van het onderzoek om een bijdrage te kunnen leveren aan de energietransitie naar duurzaamheid. De onderstaande infographic zet alle resultaten handzaam en overzichtelijk op een rijtje.

Bron en meer informatie: www.nkc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *