Ruim 1000 activiteiten tijdens Open Monumentendag in Vlaanderen op 10 september

Open Monumentendag begint steeds meer een vaste waarde te worden in de Vlaamse vrijetijdsagenda. Niet alleen de monumenten zelf profiteren van de extra aandacht. Ook vakantielocaties in de regio kunnen meeprofiteren van de vaak exclusieve eenmalige openstellingen; door het bijvoorbeeld te benoemen in hun nieuwsbrieven of op te nemen in de agenda van hun hotel of vakantiepark.

Het eendaagse evenement verwacht zo’n 350.000 bezoekers, verspreid over ruim 1000 activiteiten en openstellingen. Op 26 locaties zorgen fanfares en harmonieën voor een feestelijke toets met een concert in een kiosk.

Immaterieel erfgoed; Met hart en ziel

De lokale organisatoren van Open Monumentendag (OMD) zorgen samen met koepelorganisatie Herita voor meer dan 1000 activiteiten verspreid over heel Vlaanderen. Dat zijn er 200 meer dan vorig jaar. Het jaarthema is “met hart en ziel”, waarmee vooral aandacht wordt gevraagd voor immaterieel erfgoed. Bij activiteiten rond immaterieel erfgoed kun je denken aan ontmoetingen met de beiaardcultuur, biercultuur, stoeten, schutterijen, fanfares & harmonieën, molenaars, ….

Meer informatie: www.openmonumentendag.be

Ook in Nederland

In hetzelfde weekend wordt ook in Nederland een Open Monumentendag georganiseerd. Hier zijn de activiteiten verspreid over twee dagen (9 en 10 september) Ook hier is het thema Immaterieel Erfgoed. Meer informatie: www.openmonumentendag.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *