Disney Springs: Een Magische Wereld van Shopping, Dining en Entertainment

Disney kennen we van de wereldberoemde films en themaparken. Toch blijkt Disney ook meester te zijn in het aanbieden van een compleet aanbod op het gebied van winkelen, dineren en entertainment en dat allemaal gegoten in het welbekende Disney-sausje. Disney Springs, in het Amerikaanse Orlando biedt dit allemaal aan, maar waarom is Disney Springs nu zo succesvol?

Winkelen in een gethematiseerde omgeving

Het Amerikaanse Orlando staat met themaparken van Disney, Universal Studios en Sea World, ook wel bekend als de pretpark hoofdstad van de wereld. Het Walt Disney World Resort in Orlando is op zichzelf al een stad te noemen. Het resort werd in 1971 geopend en met inmiddels 4 themaparken, 2 waterparken en vele Disney hotels, groter dan de stad Utrecht. In de jaren zeventig wilde Disney haar gasten langer op het resort laten verblijven en meer geld laten uitgeven. In 1975 opende Disney daarom een eigen winkelcentrum, dat later Disney Springs zou gaan heten. Disney Springs is inmiddels uitgegroeid tot een gebied met winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Wat maakt dit gebied nu zo uniek? Disney Springs blinkt namelijk uit op vier gebieden:

1. Magische Sfeer

Disney Springs is veel meer dan een winkelcentrum alleen, het is een levendige hub van entertainment en ervaringen. Van shows tot straatartiesten die het gebied tot leven brengen, elke hoek van Disney Springs ademt magie uit. De focus op het bieden van een totaalervaring, in plaats van slechts een winkelbestemming, maakt het tot een unieke plek voor bezoekers van alle leeftijden. Net als de Disney themaparken, is Disney Springs opgedeeld in vier verschillende (thema)gebieden. Ieder gebied heeft zijn eigen kenmerken en zijn geïnspireerd op de kuststeden van Florida.

2. Shoppen in Stijl

De winkels in Disney Springs bieden veel meer dan alleen merchandise. Bezoekers vinden hier een scala aan boetieks met exclusieve Disney-producten, kunstgalerijen met betoverende creaties en zelfs op maat gemaakte items. De kunst van het winkelen wordt hier verheven tot een betoverende ervaring waarbij elke aankoop een blijvende herinnering aan de magie van Disney wordt. Tevens biedt Disney Springs de grootste Disney Store ter wereld. Ook kunnen bezoekers het hele jaar een speciale Disney kerstwinkel bezoeken, waarbij gepersonaliseerde kerst items gekocht kunnen worden. Wat natuurlijk voor een hogere upcharge verkocht kan worden.

Amfitheater

3. Entertainment voor iedereen

Of je nu van live muziek, comedyshows of filmvertoningen houdt, Disney Springs heeft voor elk wat wils. Het amfitheater bij het water biedt een podium voor indrukwekkende optredens, terwijl de bioscoop en bowlingbaan garant staan voor plezier voor het hele gezin. Hier draait het niet alleen om winkelen, maar om het creëren van blijvende herinneringen. Daarnaast kunnen bezoekers ook genieten van het iconische Cirque du Soleil.

Food experience

Eten bij Disney Springs is een avontuur op zich. Met een overvloed aan eetgelegenheden, variërend van culinaire restaurants tot diverse eetkraampjes, kunnen bezoekers genieten van smaken van over de hele wereld. Gasten kunnen dineren in een themabeleving van restaurants als T-Rex en Rainforest Cafe. Ook is er nagedacht over de kleine details, zoals een persoonlijk geschreven bedankje op de bon, na het dineren.

Disney Springs is niet zomaar een winkelgebied, het is een bestemming op zich. Het belichaamt de geest van Disney met zijn diverse entertainment, uitzonderlijke winkelmogelijkheden, culinaire hoogstandjes en bovenal de tijdloze magie die het tot een onvergetelijke ervaring maakt voor bezoekers van alle leeftijden.

Misschien voor in Nederland is het concept van Disney Springs moeilijk toe te passen. Toch ligt er voor veel Nederlandse winkelcentra en themabelevingen in Disney Springs wel een schat van inspiratie te wachten, om ook hier in Nederland toe te passen.

Meer informatie: www.disneysprings.com

Met dank aan (auteur): Fouad Mansfeld, blogger / vlogger in de wereld van attractieparken.

Fouad bezocht Orlando in juni 2023. De ervaring in het winkelgebied van Disney Springs was onderdeel van een tour langs diverse attractieparken in Orlando – de attractie-hoofdstad van de wereld. Zie ook zijn publicaties op de mediakanalen van #Thrillstastic. (o.a. Tiktok, Instagram)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *