Future Food Experience; een bescheiden publiekspresentatie over de Agri-food sector

Op de Brightland Campus in Venlo (voormalig Floriade-terrein) wordt op 1 maart de Future Food Experience geopend; een interactieve reis door de Agri-food sector. De voorbereiding van dit project is in relatieve stilte verlopen.

Future Food Experience

Future Food Experience is een nieuwe faciliteit op Brightlands Campus Greenport Venlo waarbij bezoekers tijdens een interactieve reis kennis maken met innovaties en nieuwe ontwikkelingen in de agri- food sector. In de zes minuten durende 360 – graden videobeleving worden gedachten gereset, zintuigen geprikkeld en ontdekken bezoekers wat er gebeurt als je anders denkt én durft. Vanaf vrijdag 1 maart is de Future Food Experience geopend voor bezoekers.  

De nadruk bij de Future Food Experience ligt op hoe we gebruik kunnen maken van de natuur en het netwerk in de natuur, waar wij als mensen zelf ook onderdeel van uitmaken. Volgens Loes Janssen, Projectmanager Future Food Experience, is deze nieuwe faciliteit een mooie toevoeging aan het ecosysteem van de campus. “De faciliteit laat bezoekers van buiten de campus kennis maken met ons ecosysteem en de bijzondere innovaties die uit ons ecosysteem voortkomen. Daarnaast inspireert de faciliteit bezoekers op zoek te gaan naar samenwerkingen en het bundelen van krachten binnen de agri-food sector. Dit draagt dan ook bij aan de ambitie van de campus om partijen binnen de agri-food sector met elkaar te verbinden en samenwerkingsverbanden te initiëren en coördineren.”  

De Future Food Experience biedt qua inhoud hetzelfde thema als het geplande World Food Experience in Ede. De experience in Venlo is echter wel van een veel bescheidener omvang. Maar waar het initiatief in Ede onlangs door de provinciale politiek werd afgeschoten, is er in Venlo een mooi zaadje geplant voor een educatieve bezoekervaring rond het thema food en agro met steun van overheden en bedrijfsleven.

redactie Pretwerk

Financiering van het project

Future Food Experience is een initiatief van Brightlands Campus Greenport Venlo, Scelta Mushrooms, Rabobank, ZON Fruit & Vegetables en BASF |Nunhems. 

Financiering is deels afkomstig van de Regio Deal Noord-Limburg, dat zich richt op gezondheid in de breedste zin van het woord, zoals gezonde land- en tuinbouw, duurzaamheid, preventie (gezondheid/sociaal), het tegengaan van ondermijning en een gezond grensoverschrijdend ondernemersklimaat. Het kabinet heeft voor Noord-Limburg € 17,5 miljoen in twee tranches beschikbaar gesteld. Dit bedrag wordt door de Provincie Limburg en de Regio Noord-Limburg verdubbeld! Er is daarmee € 35 miljoen vanuit de overheid beschikbaar, om samen met investeringen van partners, projecten te ondersteunen die bijdrage aan een gezonde toekomst van Noord-Limburg. 

https://www.brightlands.com/brightlands-campus-greenport-venlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *