Hoogste reuzenrad van Nederland staat in Noordwijk

Op vrijdag 29 maart is het grootste Reuzenrad in Nederland geopend aan een mooie kustlocatie in Noordwijk. De attractie, met de naam ‘Bella Vista’ is gebouwd door de Nederlandse attractiebouwer Lamberink. Het Reuzenrad is 50 meter hoog en heeft 36 gondels. De gemeente Noordwijk heeft een vergunning verleend voor een periode van zes maanden.

Leisure ontwikkelaar Hans Imanse die de eigenaren van het rad heeft geholpen bij de projectrealisatie vertelt aan omroep Bollenstreek dat het nog wel een hele klus is geweest om deze attractie te plaatsen: “De wethouder van de gemeente, Roberto ten Hark, was gelukkig razend enthousiast en heeft ons goed geholpen. Wat we ons van tevoren niet hadden gerealiseerd is dat we voor deze attractie een bouwvergunning nodig hebben – en daar komt een hele papierwinkel bij kijken. Een bouwvergunning is nodig voor attracties die langer dan 2 maanden blijven staan.”

Er staan in Nederland inmiddels meerdere reuzenraden; en deze worden ook steeds groter. Waar een reuzenrad in het verleden vooral op een kermis te vinden was, zoeken de grotere exemplaren vaak naar een vastere locatie. Op de Pier in Scheveningen staat sinds 2016 een reuzenrad van 50 meter, maar met iets minder gondels (32). Ook werd er recent een Reuzenrad geplaatst naast Batavia Stad in Lelystad. Na wat problemen met de vergunning in 2023 mag het Reuzenrad in Egmond (38 meter) dit jaar waarschijnlijk weer open. Attractiebouwer Lamberink meldt nog dat er dit jaar ook tijdens de Formule 1 in Zandvoort een Reuzenrad wordt opgebouwd; “Wat is er nou mooier dan Max Verstappen vanuit het Reuzenrad over het circuit te zien racen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *