Gastvrij ondernemen doe je het best met een ploeg van tevreden medewerkers. Uit een onderzoek onder 1129 Vlaamse horecamedewerkers blijkt het volgende: 7 op de 10 personeelsleden een goede relatie met hun leidinggevende te hebben maar alsnog zegt 4 op de 10 onder hen dat hun werkuren een negatieve impact op hun privéleven hebben.
Daarom slaan Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen de handen in elkaar om 100 ondernemers in Vlaanderen te ondersteunen met een gratis begeleidingstraject bij het voeren van een duurzaam personeelsbeleid.
Duurzaamheid is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze leefwereld: van voeding en ecologische materialen tot een gezond personeelsbeleid. Op dat laatste zet Horeca Vlaanderen, samen met Toerisme Vlaanderen, in met een nieuw project: Samen werken, Samen groeien. In de praktijk ziet de federatie al dat horecazaken waar een leefbaar personeelsbeleid wordt gevoerd ook meer geïnteresseerde medewerkers aantrekken, die bovendien langer aan boord blijven. Maar met de uitrol van dit traject, kunnen ondernemers het volledige potentieel benutten van elk talent op de werkvloer.
3 pijlers voor duurzaam ondernemen
Ondernemers die deelnemen aan Samenwerken, Samengroeien zullen een traject doorlopen dat gebaseerd is op 3 pijlers:
- een financiële scan,
- een ondernemersscan en
- een ‘employee journey’.
Op die manier worden ondernemers en hun medewerkers begeleid in de ontwikkeling van hun competenties die nodig zijn om te leren doel- alsook resultaatgericht samen te werken.
Meer informatie: www.toerismevlaanderen.be