Koerswijziging EuroParcs; toerisme nu boven projectontwikkeling

EuroParcs introduceert een strategische koerswijziging: Horizon 2028. Met dit meerjarenplan verlegt EuroParcs de focus van de ontwikkeling en verkoop van vakantiewoningen en kavels naar de verbetering en verbreding van het toerismeaanbod van de bestaande vakantieparken. De ambitie van EuroParcs om betaalbare, hoogwaardige vakantie-ervaringen bereikbaar te maken voor iedereen, wordt daarmee kracht bijgezet.

De ontwikkelingstak van EuroParcs heeft jaren van aanzienlijke groei gekend. Die groei is verder aangewakkerd tijdens corona, met een grotere vraag naar vakantiekoopwoningen. Echter, na de pandemie is door externe factoren, bijvoorbeeld inflatie en de invoering van nieuwe belastingregels, de aantrekkelijkheid van vastgoed als belegging afgenomen. Begin 2028 zal EuroParcs niet meer afhankelijk zijn van de verkoop van vastgoed maar blijft het door een focus op vakantieverhuur een succesvolle speler in Nederland en Europa.

Zo speelt EuroParcs in op de groeiende vraag naar vakantiewoningverhuur en het aanbieden van mooie, betaalbare vakantie-ervaringen. Het bestaande aanbod op parken wordt bovendien verbreed door een aanvullend, betaalbaar assortiment aan te bieden. Voorbeelden hiervan zijn een modern campingaanbod, en leasemogelijkheden voor vakantiewoningen.

De koersverandering brengt ook een nieuwe, efficiëntere manier van werken met zich mee. De structuur van EuroParcs zal decentraliseren, met nog meer aandacht voor de verbinding met gasten en eigenaren van vakantiewoningen. Belangrijke beslissingen en het contact met gasten en eigenaren van vakantiewoningen komen op parkniveau te liggen, zodat EuroParcs sneller en beter op wensen kan inspelen. Het hoofdkantoor in Amersfoort verzorgt een dienstverlenende functie ter ondersteuning van de parken.

EuroParcs verbetert tevens de samenwerking met vakantiewoningeigenaren. Samen met hen wordt ingezet op meer flexibiliteit en transparantie op het gebied van kosten en hogere inkomsten uit verhuur en exploitatie.  Afspraken en contracten worden versimpeld; er ontstaat meer duidelijkheid en controle over zaken als servicekosten, kwaliteit van diensten en beheerverantwoordelijkheden. De verwachte hogere exploitatiegraad in de parken zal de eigenaren die hun woning verhuren, mede ten goede komen.

Wouter Vos, CEO van EuroParcs Group: “Met de uitvoering van Horizon 2028 zal EuroParcs succesvol blijven, nu en op de lange termijn. De koersverandering biedt nieuwe kansen voor ons bedrijf, waarbij wij samen met medewerkers en relaties verder zullen groeien. Wij worden een toeristisch bedrijf dat investeert in de verbetering en uitbreiding van bestaande parken. Dat is waar wij de grootste groei en mogelijkheden voor een hogere exploitatiegraad zien.”

Bron en meer informatie: www.europarcs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *