Albron lift mee op succesvolle editie Keukenhof

Albron verzorgt al jarenlang de catering op de Keukenhof. Afgelopen week werd bekend dat de bezoekcijfers in 2024 ongeveer op hetzelfde niveau lagen als in 2023. Albron meldt dat de omzet van eten en drinken wel iets is gegroeid.

Zie ook: Ruim 1,4 miljoen bezoekers voor Keukenhof in 53 dagen

Alex Breijer, Business Director Horeca & Leisure bij Albron blikt terug op de afgelopen periode: “Wij kijken als Albron terug op een prachtig seizoen. Het seizoen startte koud, waardoor de Keukenhof er kleurrijk bij bleef staan, maar eindigde met een lekker zonnetje en daardoor kregen we nog een piek in het aantal bezoekers. Dat hebben wij ook teruggezien in onze omzet. Deze lag iets hoger dan vorig jaar. Dat had te maken met meer transacties en een iets hogere besteding.  

Menukaart wordt steeds plant-vriendelijker

Een van de trends die we in het park terugzien is de opkomst van steeds meer plataardige opties. Brijer: “Op de menukaart staan altijd plantaardige alternatieven. We hebben ook een 100% vegan restaurant aan het Oranje Nassau Plantsoen. Daar hebben we dit jaar bijna 20 procent meer verkocht dan vorig jaar. Gasten kiezen steeds vaker voor vegan producten zoals wraps met groenten en bieten hummus, een groenteburger, plantaardige curry en vegan kroketten en saucijzenbroodjes.”

Piekbelasting opvangen met foodtrucks

De bezoekersaantallen van 1,4 miljoen in 53 dagen maken dit het drukst bezochte Nederlandse park in de periode van opening. Dat heeft ook consequenties voor de flexibiliteit van de operatie, vertelt Breijer: “Om de piekdrukte aan te kunnen hebben we een aantal acties ingezet. We zijn meer gaan werken met foodtrucks, zodat we op meer plekken door het park een makkelijke To Go oplossing konden bieden. We hebben tussendoortjes toegevoegd zoals Luikse wafels, vegan poffertjes en verschillende soorten schepijs. Het piekmoment van de lunch hebben we opgevangen door een meer ‘all day’ aanbod. Bezoekers konden niet alleen voor de lunch bij ons te terecht, maar ook voor ontbijt en diner. Tijdens de vroege en late tijdsblokken hadden we ontbijtdeals en verschillende soorten sandwiches, maar ook een avondassortiment.”

Uit eigen ervaring (Pretwerk.nl) zien we al jaren dat op de piekuren de zitcapaciteit in het gedrang komt rondom de horecavoorzieningen. Ook daar is een slag in gemaakt met een praktische oplossing. Breijer: ” Echt een toevoeging dit jaar was dat het de picknickweide samen met het speelgebied was aangepakt door de Keukenhof. Zo kon je van je eten en drinken genieten tussen de bloemen. Dat viel enorm in de smaak bij de gasten en voor ons was het een praktische oplossing om zo nog meer gasten een zitplaats te geven.”

Meer informatie: www.albron.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *