Sawa‘s of bufferzones voor water geven Lakeside Resort Brielle een bijzonder karakter

Met het doorknippen van een lint in het Centrumgebouw van Roompot Lakeside Resort Brielle op 7 juli jl. openden Parkmanager Annemarie Eichhorn en Aart Jan Spoon, wethouder Toerisme gemeente Voorne aan Zee, het nieuwe Roompot vakantiepark .

“Kom je over de brug vanuit Rotterdam en sla je rechtsaf af, dan verandert de wereld ineens. Je komt in het groen en hoeft niet langer in de file te staan. Wil je naar de Zeeuwse stranden dan moet je nog een tijdje doorbijten en in de auto zweten. Wij hebben de zwembroek dan allang aan”, aldus wethouder Spoon.

Modern resort

Sinds 2021 zijn honderdzestig lodges en een modern multifunctioneel centrumgebouw op het terrein gebouwd. Waar eerst de naturistencamping De Brielse Kreek was, ligt nu een modern resort. Wat is de onderscheidende kwaliteit van Lakeside Resort  Brielle ? Allereerst de locatie, zegt regiomanager Robert Buurman. “Ik heb 15 parken onder mijn hoede, van groot tot klein. Bij sommige parken ga je vaker op bezoek dan andere. In principe probeer 1 x in de drie weken een park te bezoeken. Ieder park heeft zijn eigen karakter. Bij zo’n bezoek gaat het om een mix van coaching en met elkaar sparren. De kracht van onze parken zit vaak in de bijzondere ligging van de locatie en de combinatie van aandacht voor de gast en opmerkelijke accommodaties.” 

Het terrein van Resort Brielle is met een specifieke visie ingericht met aandacht voor duurzaamheid en respect voor de natuur. Landschapsarchitecten van InLeisure hebben opnieuw hun stempel gezet op de herinrichting. Creatief en duurzaam is ingespeeld op de aanwezigheid van water. Zo zijn verspreid over het park bufferzones gecreëerd waar water wordt opgevangen. Rond deze meertjes zijn de lodges neergezet als in een natuurlijke omgeving”.

Duurzaamheid topprioriteit

Variatie dus in de ligging en het type accommodatie. Sommige liggen direct aan het water, andere hebben uitzicht op de polder. Verder zijn er speciale lodges voor kinderen, teenagers en hondenbezitters.  Baptiste van Outryve, woordvoerder van Roompot, benadrukte in zijn openingswoord bij dit project de aspecten partnership, duurzaamheid en teamwork. “InLeisure heeft ervoor gezorgd dat het park naadloos opgaat in het landschap. Daarnaast is opnieuw aan duurzaamheid topprioriteit gegeven. Zo is gebruik gemaakt van zo veel mogelijk natuurlijke materialen bij de inrichting van het interieur en liggen bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van de lodges. We hebben een autoluw park aangelegd waarbij auto’s zoveel mogelijk  geparkeerd worden op vaste plekken aan de buitenzijde van het park. Op een aantal parkeerplaatsen zijn meerdere oplaadpunten geplaatst voor elektrische auto’s”. Parkmanager Annemarie Eichhorn dankte met name haar team en Asito die er samen voor gezorgd hebben dat het park op de geplande tijd geopend kon worden.

Regiomanager Robert Buurman is blij met de nieuwe aanwinst in zijn regio. “Als organisatie maken we spannende tijden mee na de fusie met Landal. Op 6 juni was er een soort D-day waarop als collega’s met elkaar hebben kennisgemaakt. We streven ernaar om 1 bedrijf te worden met twee afzonderlijk sterke merken. Hoe dat in de toekomst verder gaat? We leren van elkaar, stap voor stap worden we een nieuwe organisatie”.

Roompot Lakeside Resort Brielse Meer is voor Roompot ontwikkeld door vaste partner Inleisure.

De gelijkenis met eerder door hen ontwikkelde parken is opmerkelijk: de waterbuffers in het park, de ligging van de vrijstaande lodges en de typen lodges. Duurzaamheid en respect voor het landschap zijn uitgangspunt geweest bij ontwerp en ontwikkeling. 

Profiel

  • Kleinschalig resort met karakteristieke ligging
  • Vrijstaande lodges aan meer en waterpartijen (buffers)
  • Lodges met trampolines en omheining voor hondenbezitters
  • Multifunctioneel centrumgebouw (receptie, restaurant, supermarkt, fietsverhuur)
  • Ligging aan netwerk fietsknooppunten (Brielle, Oostvoorne, Rockanje)

Locatie:

Het ruim tien kilometer lange recreatiegebied het Brielse Meer is een groene oase tussen het eiland Voorne aan de zuidkant en de Rotterdamse haven aan de noordkant van het meer. De watersporter kan er zijn hart ophalen met de talloze mogelijkheden zoals zwemmen, waterfietsen, waterskiën of sportvissen. Rondom het meer ligt een fietspad dat je langs de vele strandjes, haventjes, speelplekken en horecagelegenheden leidt. Met het elektrische pontje het Geuzenveer kun je als wandelaar of fietser het Brielse Meer oversteken.

Meer informatie: www.roompot.nl/bestemmingen/nederland/zuid-holland/roompot-lakeside-resort-brielle/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *