Science Center Hidrodoe heropent vernieuwde edutainment waterspeelplaats

Het Belgische Hidrodoe, een science center gebaseerd op de wetenswaardigheden over water, heeft een nieuwe outdoor waterspeelplaats geopend. Het belooft méér dan spelen, want de attractie neemt de kleine wetenschappers mee op een reis door het verhaal van een druppel water, waarbij de kostbaarheid van water en waterplezier centraal staan.

In de nieuwe Blauwe Watertuin maak je wolken en stap je in de Bron tussen miljoenen waterdruppels, pomp je het grondwater omhoog en ontdek je het verschil tussen regenwater en kraanwater.

beschrijving op de website

Eind oktober 2023 werd de Blauwe Watertuin gesloten voor een grondige make-over. In een brainstorm met enthousiaste kinderen werden de nieuwe plannen uitgedacht. Water staat uiteraard centraal, maar de focus ligt op de kostbaarheid van dit blauwe goud. De Blauwe Watertuin vertelt het verhaal van een druppel water, van zijn reis door de natuur tot zijn uiteindelijke gebruik door de mens.

Hilde De Laet, manager van Hidrodoe: “We zijn ontzettend trots op de vernieuwde Blauwe Watertuin. Het is een prachtige plek geworden waar onze bezoekers op een interactieve manier kunnen leren over het belang van water. We hopen dat iedereen die de tuin bezoekt, het water voortaan extra koestert en waardeert. Want water is leven, en het is van essentieel belang dat we allemaal ons steentje bijdragen om het te beschermen. Maar uiteraard willen we ook dat iedereen een fantastische tijd beleeft. En met iedereen bedoelen we echt iedereen, want deze tuin is speciaal ontworpen zodat personen met een beperking ook volop kunnen genieten van de opstellingen. Het is een inclusieve spelbeleving.”

Realisatie

Move and Play is de uitvoerende aannemer, het ontwerp is van Carve en de bouwuitvoering werd gerealiseerd door Smolenaers, Cootech en JCtechniek.

De combinatie van ‘spelen’ en ‘leren’ wordt steeds hoger aangeslagen door mensen op hun dagje uit. Het leereffect zorgt voor een blijvende herinnering en groei van je kennis. Het past uitstekend in de ontwikkeling van de experience economy zoals omschreven in de boeken van Pine en Gillmore.

duiding pretwerk.nl

Bron en meer informatie: www.hidrodoe.be/nieuws/de-blauwe-watertuin-open

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *