Van Hoorne Studios wil Woezel en Pip park al in 2026 openen

Van Hoorne Studios heeft recent recreatiepark Familyland in de Brabantse Hoogerheide aangekocht om deze te transformeren naar Vakantie- en attractiepark ‘Familie Resort & Avonturenpark De Tovertuin’, het park van kindermerk Woezel & Pip. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande gebouwen en te
werken binnen de bestaande vergunningsmogelijkheden, kan het park in vrij korte tijd worden ontwikkeld. Michael van Hoorne leidt ons rond en vertelt o.a. dat er zelfs een echte darkride in het park gerealiseerd gaat worden.

Entreeplaza dagattractie

Wat mogen we hier verwachten?

Michael van Hoorne: “Het wordt een gethematiseerd vakantiepark, gekoppeld met een dagattractiepark, met zowel een binnen als buitengedeelte. Wij zijn zeer goed bekend met de allerjongste doelgroep, en daar gaan we ons ook in dit park op richten met het thema van Woezel en Pip.”

Waarom heb je juist voor deze locatie gekozen?

Michael van Hoorne: “We zochten naar een wat grotere locatie waar we de combinatie van dag- en verblijfsrecreatie konden realiseren. Met een oppervlakte van 20 ha voldoet deze locatie uitstekend. Bovendien kijk je bij zo’n aankoop ook naar de aanwezige mogelijkheden. Als je kunt voorkomen dat er bestemmingsplanwijzigingen en bouwvergunningen nodig zijn, dan versnelt dat het proces. Het centrumgebouw is van uitstekende kwaliteit en biedt mogelijkheden. Het gebouw is slim van opzet; kijk bijvoorbeeld eens naar de centrale plek van de keuken, die meerdere restaurants kan ondersteunen.

Ook met de voormalige manegehal, die later is omgebouwd naar indoor golfcourse, zijn we erg gelukkig, want deze is groot genoeg om er een aardig indoor park in te realiseren. Ook voor het vakantiegedeelte zijn er ontwikkelmogelijkheden. Zo kunnen we hier nog veel extra huisjes bijbouwen. Waar we ook erg blij mee zijn is een gemeente die bereid is om met ons mee te denken.”

En dan noemt Michael nog een belangrijke troef die hij pas later ontdekte: “Dit park bevindt zich op het natuurgebied van de Kalmthoutse Heide. Dit is geen heel bekend natuurgebied, maar ik kom er steeds meer achter wat een schitterend achterland we hier hebben. Met Woezel en Pip waren we al van plan om hun verhalen te koppelen aan de thema’s natuur, educatie en omgaan met de wereld. Daar gaan we deze prachtige omgeving zeker bij inzetten.”

Zijn er behalve de bouw- en bestemmingsplannen nog meer voorbereidingen nodig?

Michael van Hoorne: “Er verblijven op het park op dit moment nogal wat arbeidsmigranten. Die hebben een contract met enkele uitzendbureaus. Die contracten hebben we met ingang van volgend jaar beëindigd. Daarnaast is er een parkgedeelte waarop mensen over een eigen vakantiehuisje beschikken. Daar hebben we goede afspraken mee kunnen maken, zodat het park in 2026 vrij komt voor losse verhuur. In de eerste fase hebben we straks 1000 bedden in 150 huisjes; en ook nog 20 camperplekken. Voor de wat langere termijn zijn er nog stukken grond die we in meerdere richtingen kunnen ontwikkelen. Daarmee blijven we ook naar de toekomst flexibel. We kunnen daar zowel de dag- en verblijfsrecreatie verder uitbouwen. ”

Het park oogt nog wat oubollig. Is dat geen probleem?

Michael van Hoorne: “Daar moet je doorheen kijken. De bouwkwaliteit van het centrumgebouw en de huisjes is vrij goed. Wij gaan dit uitgebreid thematiseren en opnieuw inrichten. De buitenzijde van het centrumgebouw krijgt een totaal ander aanzicht. Ook de vakantiewoningen krijgen een make-over, waardoor het echte Woezel & Pip huisjes worden. Er staan diverse houten huisjes. De sfeer van hout sluit goed aan bij de natuurgerichte sfeer die we hier willen creëren.”

Hoe zien de plannen voor de dagattractie er uit?

Michael van Hoorne: Zoals je kunt zien is er een mooie grote hal aanwezig. Dat is voor ons een prachtige basis voor een indoor park(je). Er komt één grote attractie in te staan; een darkride door de wereld van Woezel & Pip, met een trackless systeem geleverd door ETF. De rest van de hal wordt ingericht met indoor spelen. Daarnaast is er nog een grote buitenruimte waar we verschillende leuke activiteiten aanbieden. Er komt ook nog een attractie van ABC rides in te staan, gethematiseerd rondom tante Perenboom. Bij ons mag een uitgebreid showprogramma natuurlijk ook niet ontbreken, met minstens één grote parade per dag.  We hopen hier op termijn zo’n 250.000 bezoekers per jaar te mogen ontvangen, waarbij we dan ook de gasten van het vakantiepark meerekenen.”

Zijn er nog méér onderdelen die het park bijzonder maken?

Michael van Hoorne: “Voor de gasten van het vakantiepark wordt het huidige zwembad omgebouwd naar een waterpark vol met leuke waterspel-elementen. Het huidige zwembad krijgt daarvoor een grondige metamorfose. Op Familie Resort Molenwaard wilden we eerst ook een waterpark realiseren, maar daar kwamen we nog niet goed uit met de budgetberekening. Hier kunnen we gelukkig de waterspeeltuin wel realiseren.”

Meer informatie:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *