Palènpa

Website
Kennisdomein
Kinderspel
Contactpersoon
Bas van Haastrecht

Palènpa biedt een unieke manier van hutten bouwen. Zonder te zagen en timmeren en met je handen als enige gereedschap bouwen kinderen prachtige hutten en torens waar ze heerlijk in kunnen spelen. De hutten zijn groot en sterk. Je kunt er in klimmen, doorheen kruipen en overheen lopen.

De hutten bestaan uit palen en panelen die aan elkaar worden verbonden met bouten en vleugelmoeren. Daardoor kunnen ze ook makkelijk uit elkaar worden gehaald zodat er weer opnieuw gebouwd kan worden. Zo kan hutten bouwen veel vaker in het activiteitenprogramma worden opgenomen.

Als er eenmaal gebouwd is, ontstaat er vanzelf vrij spel. De kinderen verzinnen en beleven hun eigen avonturen. Tegelijkertijd zijn de hutten ook goed te combineren met allerlei thema’s, aanvullende materialen als verkleedkleren, vlaggen en camouflagenetten. Of ze worden de arena voor battles en decorstuk in theatervoorstellingen.

De hutten zijn ontworpen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar. Zij bouwen onder de begeleiding van een volwassene of activiteitenbegeleider.

Artikelen van Palènpa

Agenda

Agenda

Insight

Wekelijkse (gratis) nieuwsbrief