Groengebied in Belgisch Stokkem krijgt slim onbemand servicepunt voor recreanten

Het groene recreatiegebied van Visitor Center De Wissen in het Belgische Stokkem heeft een slim onbemand servicepunt geplaatst voor fietsers en wandelaars. Het servicepunt bestaat onder meer uit een automaat voor onder andere wandel- en fietskaarten, binnenbanden, een fietsreparatiekit, energierepen- en dranken en praktische producten zoals zonnecrème of een EHBO-kit.

Koen Sleypen, Schepen van Toerisme: “Dankzij deze automaat hebben toeristen ook buiten de openingsuren toegang tot de belangrijkste toeristische informatie. Op heel wat toeristische locaties worden bandenautomaten geplaatst, zodat fietsers ook buiten de openingsuren van fietsenwinkels gedepanneerd kunnen worden. Dat vonden we zeker ook een meerwaarde voor Dilsen-Stokkem, onlangs nog verkozen tot Fietsgemeente 2024. Vandaar dat we een subsidiedossier hierover indienden bij Toerisme Vlaanderen. Het servicepunt omvat ook een reparatiezuil met fietspomp en gereedschap én een lockerkast waarin bezoekers hun fietsbatterij of smartphone kunnen opladen.”

Nog meer voorzieningen

Het recreatiegebied krijgt nog meer voorzieningen om de locatie aantrekkelijker te maken. Er wordt een picknickzone gerealiseerd die bestaat uit 4 picknickbanken, waarbij ook gedacht werd aan rolstoelgebruikers. De picknickbanken kunnen gebruikt worden door toeristen, de lokale bewoners en jeugd, schoolklassen die een educatieve workshop volgen in Visitor Center De Wissen. Daarnaast kunnen kinderen spelen in de 3 speelhutten uit wilgentakken in de tuin werden geplaatst.

Het totale project kost zo’n 23 000 euro, waarvan Toerisme Vlaanderen 60% subsidieert. De overige middelen draagt de stad zelf bij.

Bron en meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *