Ook recreatiebedrijven kunnen meeprofiteren van Open Monumentendag

Open Monumentendag, op 8 september 2024, staat dit jaar in het teken van reizen; ‘En Route’. Meer dan 800 monumenten in Vlaanderen hun deuren open. Het thema biedt ook kansen voor recreatiebedrijven die hierop willen aanhaken. Er zijn diverse monumenten die alleen op deze dag exclusief hun locatie openstellen.

©LUCID_Herita

In de hoofdthema’s komen we direct al diverse onderwerpen tegen met een sterke link naar de recreatiesector zoals: fietsroutes, wandelroutes, pelgrimage, spoorwegen, kastelen en varend erfgoed.

Onder de noemer ‘En route!’ focust Open Monumentendag dit jaar op hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn, langs eeuwenoude routes over land, spoor of water. We staan stil bij de monumenten onderweg, die getuigen van een rijke en soms vergeten geschiedenis.

Het is een thema met heel veel mogelijkheden, en met meer dan 1100 activiteiten hebben de organisatoren zichzelf weer overtroffen. Zoals altijd zijn er een aantal exclusieve rondleidingen of locaties waarvoor beperkte plaatsen te reserveren zijn, maar de meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk. Late beslissers hoeven zich dus geen zorgen te maken.

Open Monumentendag wordt in Vlaanderen georganiseerd door erfgoedorganisatie Herita. Dat doen zij samen met een heel aantal partners, van de honderden lokale organisatoren tot de internationale koepelorganisatie European Heritage Days.

Bron en meer informatie: www.openmonumentendag.be

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *