Ruim 1,4 miljoen bezoekers voor Keukenhof in 53 dagen

De Keukenhof, de grootste bloemententoonstelling ter wereld, heeft de editie van 2024 afgesloten met ruim 1,4 miljoen bezoekers. Dat is vrijwel gelijk aan het bezoek in 2023. Tijdens deze jubileumeditie werd het 75 jarig bestaan van het park gevierd.

De bezoekcijfers fluctueren over de jaren, maar er zit wel een stijgende lijn in het bezoek; met een onderbreking gedurende de coronajaren. Het bezoekersrecord uit 2019 (1.541.000) werd niet geëvenaard. In 2012 en 2013 trok het park nog respectievelijk 875.000 en 850.000 bezoekers.

De meeste bezoekers kwamen uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk. Bezoekers uit Azië zijn terug, maar niet in de aantallen van voor de Covid-pandemie. In totaal verwelkomde het park bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen.

Door het gebruik van tijdsloten heeft Keukenhof het gemiddeld aantal bezoekers per dag goed onder controle. De logistiek van en naar het park en de beleving in het bloemenpark zijn daardoor geoptimaliseerd. Keukenhof heeft hier blijvend aandacht voor.

Keukenhof was meerdere weekenden uitverkocht. Op het parkeerterrein van Keukenhof stonden dit seizoen veel campers geparkeerd.

Veel Keukenhofbezoekers hebben gebruik gemaakt van de directe Keukenhof Express vanaf Schiphol, Leiden, Amsterdam RAI of Haarlem. Ook reden er weer pendelbussen van touroperators vanuit Amsterdam naar Keukenhof

Keukenhof werkt jaarrond met 40 vaste medewerkers. In het seizoen schaalt de organisatie op naar 1000 medewerkers. “We hebben een feestelijk seizoen gevierd. De liefde voor bloemen blijft bij onze bezoeker duidelijk zichtbaar. Dit was mijn eerste seizoen en ik ben er trots op hoe alle collega’s en overige betrokkenen zich met zoveel passie voor de bloemen en de gasten inzetten”, zegt Sandra Bechtholt, algemeen directeur Keukenhof.

De combinatie van de vroege bloei in het park en de bloeiende bloembollenvelden in de Bollenstreek heeft er weer voor gezorgd dat veel mensen het park bezochten. Door de lage nachttemperatuur is het park lange tijd mooi op kleur gebleven. Als gevolg van de regen was de bloei in het park de laatste week minder. De laatbloeiende soorten stonden in bloei, andere bloemperken waren uitgebloeid en gekopt. Tot de laatste dag heeft het tuinteam het park optimaal weten te onderhouden en zijn op meerdere plekken tulpen en andere bloemen bijgeplant.

Keukenhof is in 2025 geopend van 20 maart tot en met 11 mei.

Meer informatie: www.keukenhof.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *