Ruim een kwart meer nieuwe campers en caravans verkocht in juli

Uit de cijfers van brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI) en databureau VWE blijkt dat afgelopen juli 254 nieuwe campers werden geregistreerd en 796 nieuwe caravans. Ten opzichte van dezelfde maand in 2023 betekent dat een toename van respectievelijk 25 en 28 procent.

In de eerste zeven maanden van 2024 leverden de dealers in totaal al 5.016 nieuwe caravans af, oftewel bijna 8,5 procent meer dan in de periode januari tot en met juli 2023. Voor wat betreft nieuw geregistreerde kampeerauto’s staat de teller tot en met juli op 1.852 exemplaren en dat is een stijging van 12,5 procent in vergelijking met een jaar geleden. Voorzitter Leo Diepemaat van KCI: “Kamperen blijft mateloos populair. Ook middenin het hoogseizoen zie we nu grote aantallen nieuwe caravans en campers afgeleverd worden, waar de eigenaren direct mee op pad gaan door heel Europa om van een welverdiende vakantie te genieten. Normaliter was er alleen een piek in afleveringen in het vroege voorjaar, maar inmiddels is er gedurende het jaar constant vraag.”

Recordaantal van 620.000 caravans en campers

Ook de tweedehandsverkoop blijft op een hoog niveau volgens de data van VWE en KCI. Van januari tot en met juli verkocht de vakhandel met 11.531 stuks vrijwel net zoveel gebruikte campers als een jaar eerder (11.667). Datzelfde geldt voor gebruikte caravans, met 9.642 exemplaren versus 9.610 in de eerste zeven maanden van 2023. Diepemaat: “De omloopsnelheid is hoog. Wat binnenkomt, is ook vrijwel direct weer verkocht en geïnteresseerden zullen dus snel hun slag moeten slaan. Soms is het daardoor wel lastig om de grote vraag bij te benen. Maar het belangrijkste is dat het oer-Hollandse kamperen hoogtij viert en dat iedereen geniet van het buitenleven op de camping in binnen- en buitenland. Dat blijkt ook wel uit het huidige recordaantal van maar liefst 620.000 caravans en campers in Nederland.”

Bron en meer informatie: Kampeer en Caravan Industrie (KCI)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *