Staatssecretaris licht box-3 stelsel toe tijdens Second Home beurs Maastricht

De Second Home beurs in Maastricht kijkt uit naar de komst van staatssecretaris Van Rij op zondag 21 januari. Tijdens de beurs, die zaterdag 20 en 21 januari gehouden in de Mecc Maastricht, licht hij in seminar 1 op zondag om 12:00 uur het nieuwe box-3 stelsel toe.

Momenteel heerst er veel onduidelijkheid onder eigenaren en potentiële kopers van een tweede huis over de veranderende belastingregels met betrekking tot box 3. Na de lezing is er ruimschoots de gelegenheid voor bezoekers om vragen te stellen aan de staatssecretaris.

Het nieuwe box-3 stelsel

In box-3 van de inkomstenbelasting, wordt het rendement op vakantiewoningen belast. In het huidige stelsel wordt het rendement bepaald met een forfait, dat voor iedereen hetzelfde is, ongeacht het daadwerkelijk behaalde rendement. Het demissionaire kabinet heeft een voorstel voor een nieuw stelsel in box-3 uitgewerkt. In dit nieuwe stelsel wordt het werkelijk behaalde rendement belast. Dit voorstel is in september 2023 aangeboden voor internetconsultatie. Het is nu aan het nieuwe kabinet om te bepalen of het wetsvoorstel wordt ingediend bij de Tweede Kamer. De beoogde invoeringsdatum van het nieuwe box 3-stelsel is 2027.

Second Home Beurs – Maastricht

De Second Home Beurs in Maastricht is het startpunt voor mensen die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een vakantiewoning. De editie in Maastricht telt vijfenzeventig makelaars en ontwikkelaars uit meer dan twintig verschillende landen. Daarnaast zijn er tijdens de beurs diverse lezingen te volgen in de seminarruimtes die voor bezoekers vrij toegankelijk zijn. De onderwerpen verschillen maar hebben allemaal een link met de aankoop van een vakantiewoning.

Meer informatie: www.secondhome.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *