Vlaamse Nationale Parken bundelen micro-avonturen voor een actieve dichtbij vakantie

In 2023 erkende de Vlaamse regering 9 Vlaamse Parken: vier Nationale Parken en vijf Landschapsparken. Om deze Vlaamse Parken nog makkelijker te ontdekken, worden alle kleine avonturen en te bezoeken sites gebundeld en aangevuld met praktische tips. Zo kan je als bezoeker snel op pad om al de bijzondere plekken en ervaringen in de Vlaamse Parken te beleven.

Zo kan je onder meer packraften in Landschapspark Zwinstreek of picknicken tussen bloesems in Landschapspark Hart van Haspengouw. Zeldzame vogels spot je dan weer vanaf een kajak tijdens een tocht op de Maas in RivierPark Maasvallei. En in Nationaal Park Brabantse Wouden ontdek je in het Arboretum van Tervuren meer dan 700 verschillende boomsoorten.

Ontwikkeling in fases

De ontwikkeling van deze micro-avonturen verloopt in verschillende fases. Per regio wordt er een webpagina en een digitale brochure ontwikkeld om bezoekers hierover maximaal te inspireren en informeren. Zo worden de Vlaamse Parken nog toegankelijker en kan iedereen genieten van deze kleine belevenissen dichtbij. Voor de volgende Vlaamse Parken werden de bezienswaardigheden en micro-avonturen reeds samengebracht.

Website: www.visitflanders.com/nl/ontdek-vlaanderen/beleef-de-natuur-vlaanderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *