Dierenpark Pairi Daiza (Be) trekt recordaantal Nederlandse bezoekers

Steeds meer Nederlanders ontdekken Pairi Daiza, een uniek dagje uit in het hart van Wallonië. Het prijswinnende dierenpark, dat al vijf keer is uitgeroepen tot de ‘Beste dierentuin van Europa’, ziet het aantal Nederlandse bezoekers dit seizoen explosief stijgen van 1 naar 7,4% in juli en zelfs 11,3% in augustus. Pairi Daiza is hard op weg om het favoriete uitstapje te worden voor gezinnen en natuurliefhebbers.

Een reis langs de vijf continenten

Net als in 2023, is Pairi Daiza uitgeroepen tot de beste dierentuin van Europa door Parkscout, volgens de jury van Duitse toerisme-experts: “…ontwikkelt Pairi Daiza zich met het hoogste niveau van thematisering en modern dierenwelzijn.”

Zie ook: Verrijkt terugkeren van een verblijf in Pairi Daiza

Pairi Daiza staat bekend om de prachtige aangelegde tuinen en indrukwekkende verblijven die geïnspireerd zijn op verschillende werelddelen. Ga op reis langs de vijf continenten waar je meer dan 7.500 dieren tegenkomt. Van Aziatische tempels tot Afrikaanse savannes – de thematisering van het park waant je in een andere wereld. Hier wandel je tussen olifanten, panda’s en ijsberen, alsof je zelf op wereldreis bent. Het is een ervaring die je niet snel vergeet, en dat ontdekken ook de steeds meer Nederlandse bezoekers.

Naast de unieke ervaring in de dierentuin zelf, biedt het park ook unieke verblijfsaccommodaties aan waarbij je letterlijk tussen de dieren slaapt. Wat dacht je van wakker worden met uitzicht op ijsberen of walrussen? Deze zogeheten ‘oog-in-oog’ verblijven zijn zo populair dat het park inmiddels bijna het hele jaar door een bezettingsgraad van 95% heeft.

Een dierentuin met een missie

Pairi Daiza heeft ook een duidelijke missie: het beschermen en behouden van de natuur. De Pairi Daiza Foundation zet zich wereldwijd in voor verschillende natuurbehoudsprojecten, zoals het herintroduceren van ara’s in de regenwouden van Brazilië tot het beschermen van orang-oetans op Borneo. Het park loopt zelfs voorop in de ontwikkeling van een vaccin om baby-olifanten te redden. De inzet voor dierenwelzijn en natuurbescherming geeft het park extra betekenis en weet ook veel Nederlandse bezoekers aan te spreken.

Expeditie Pairi Daiza: Een kijkje achter de schermen

Eric Domb, directeur Pairi Daiza

Sinds deze zomer kunnen Nederlandse tv-kijkers ook vanuit hun huiskamer kennismaken met het park. Expeditie Pairi Daiza, het tv-programma wordt elke zondag om 17:00u uitgezonden op NET5 of is terug te kijken op Kijk.nl. In dit programma krijgen kijkers een kijkje achter de schermen en leren ze meer over de dieren en hun verzorgers. Een leuke manier om alvast in de sfeer te komen voordat je het park zelf bezoekt.

Prijswinnend en internationaal geliefd

Dat Pairi Daiza geliefd is, blijkt uit de prijzenregen die het park de afgelopen jaren ontving. Pairi Daiza is drie keer eerder uitgeroepen tot ‘Beste Dierentuin van Europa’ door de Diamond Theme Park Awards, twee keer door parkscout.com en werd gecertificeerd met drie sterren in de Groene Reisgids van Michelin. Jaarlijks ontvangt Paira Daiza 2,3 miljoen bezoekers. Voor het eerst in haar 30-jarige bestaan heeft ze geïnvesteerd in zichtbaarheid in Nederland door met Red Online Marketing in zee te gaan. Met als resultaat deze indrukwekkende groei van 1%  naar 7,4% in juli en tot 11,3% in augustus in bezoekersaantallen uit Nederland.

Meer informatie: www.pairidaiza.eu


Red Online Marketing hielp Pairi Daiza de afgelopen maanden om met online marketingcampagnes de naamsbekendheid en koopbereidheid in de Nederlandse markt te vergroten. Over de aanpak hebben ze op hun eigen website een inhoudelijk verslag geschreven.

Zie: www.redonlinemarketing.nl/portfolio/pairi-daiza-ontvangt-maar-liefst-11-keer-meer-nederlandse-bezoekers-tijdens-de-zomervakantie

Wil je kennis maken met de marketeers van Red Online, kom dan van 24 t/m 26 september naar de IAAPA Expo Europe in Amsterdam. Red Online marketing is daar te vinden in stand 9300.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *