ANWB stopt met verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland’

Na 15 edities stopt ANWB Er op Uit met het organiseren van de jaarlijkse verkiezing van ‘Het Leukste Uitje van Nederland’, waarbij ook aandacht was voor de meest geliefde uitjes per provincie. In een bericht aan direct betrokkenen laat ANWB weten dat de kosten en baten van het organiseren van dit event niet meer goed in balans zijn.

De verkiezing is in 15 jaar uitgegroeid tot een gewaardeerd netwerkevent voor de dagrecreatieve sector. Winnaars maakten dankbaar gebruik van de exposure en het logo om aan te geven dat hun bedrijf iet héél bijzonders te bieden heeft. Waar de eerste edities plaatsvonden op het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag, werd er de afgelopen jaren uitgeweken naar o.a. de Vakantiebeurs in Utrecht en naar Nijkerk. Tijdens de coronajaren werd er een online uitzending gemaakt vanuit de studio in Hoofddorp. Naast de uitreiking van de Awards was er ook veel belangstelling voor de kennis die op de bijeenkomst werd gedeeld, o.a. over de trends in de dagrecreatie. Ook werd er aandacht besteed aan maatschappelijke projecten die een steuntje in de rug kregen.

De laatste editie werd gewonnen door de Efteling, die daarmee uit een dalletje kroop na de coronajaren. Zie ook: https://pretwerk.nl/recreatie-actueel/efteling-is-weer-terug-aan-de-top-bij-anwb-leukste-uitje-van-nederland/85396

De ANWB Award won je niet door alleen de meeste stemmen te genereren. De consumenten werd gevraagd om het uitje te beoordelen op  5 aspecten:

  1. Prijs/kwaliteit verhouding
  2. Sfeer
  3. Aanbod 
  4. Faciliteiten
  5. Personeel

Daarnaast kreeg elke attractie nog een juryrapport waarin aanbevelingen werden gegeven over de sterke en minder sterke punten van hun aanbod.

ANWB blijft wel actief in de dagrecreatie, o.a. via hun website, publicaties voor consumenten en op het gebied van belangenbehartiging. Ook de verkoop van tickets met ANWB ledenvoordeel zal worden voortgezet.

Meer informatie: www.anwb.nl/eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *