AquaZoo Leeuwarden heropent Waddengebied met nieuw educatief paviljoen

Het Waddengebied in AquaZoo Leeuwarden heeft een metamorfose gekregen. De ruimte met hierin twee aquaria met onderwaterdieren van de Waddenzee is thematisch aangekleed en voorzien van verwonderende educatie. Vanaf zaterdag 17 februari is de ruimte geopend voor bezoekers.

afbeelding gemaakt door Artitude

General Manager Jeroen Loomeijer: “In AquaZoo vertellen we natuurlijk prachtige verhalen over natuur- en soortbehoud in de regio’s van de rivier Amoer in Azië en binnenkort ook Churchill, de langste rivier van Noord-Amerika. Maar op steenworp afstand van AquaZoo bevindt zich een minstens zo fascinerend ecosysteem en tevens UNESCO Werelderfgoed: het Wad. Dat bijzondere verhaal willen we ook graag aan de bezoekers vertellen. We zijn erg blij dat de ruimte voor de voorjaarsvakantie open is!”

In 2020 werd de collectie van AquaZoo al aangevuld met de onderwaterdieren van Waddenbelevingscentrum De Noordhoren. Begin 2023 opende AquaZoo voor het eerst officieel de deuren van het Waddengebied. Eind januari 2024 werden de deuren van dit gebied tijdelijk gesloten om het Waddengebied een metamorfose te geven.

Loomeijer: “De bezoeker leert straks van alles over het Waddengebied. Bij binnenkomst leest men wat het Wad is om vervolgens laagje voor laagje ondergedompeld te worden in de interessante biodiversiteit van dit immens grote gebied. Elk onderwerp komt aan bod: eb en vloed, wadvogels, schelpen, mosselen en noem het maar op.”

Meer informatie: https://www.aquazoo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *