Archeo-app voor fiets- en wandelroutes in Limburg is verder uitgebreid

Inmiddels is het heel gewoon dat de smartphone wordt gebruikt bij wandel-fiets- en belevingsroutes. Zo is tegenwoordig verdergaande integratie met websites, kaarten en informatie over bezienswaardigheden verwerkt. Drie jaar geleden voegde de Archeo-app augmented reality toe.

De app versterkt de interactieve ervaring op de smartphone en verrijkt de informatie aan de toerist die geïnteresseerd is in archeologie. Destijds was er een beperkt aantal gemeenten in Limburg dat met archeologische aandachtspunten aan dit experiment meedeed.

Zomer 2023 zijn er 82 locaties waar de Archeo-app actief is. “We hebben inmiddels te maken met de Archeo-App-2.0”, vertelt Joep Steinhage, projectmanager van marketing Limburg. “De beleving voor kinderen is leuker door een schatkist in 3D op te nemen. Het gebruiksgemak van de app is toegenomen. Zo zijn in het menu een overzichtskaart een alfabetische lijst met routes, navigatiehulp en achtergrondinformatie opgenomen. Cruciaal is dat de gebruiker van de Archeo-App een locatie bezoekt en zijn app inschakelt.” Aangekomen op de locatie verschijnt op het scherm van de smartphone een archeoloog die uitleg geeft over de historie verbonden met de plek die wordt bezocht.

In het landschap zijn de archeologische aandachtspunten voor fietsers en wandelaars duidelijk zichtbaar. Deze zijn voorzien van een landmark, in 90% van de gevallen is dat een cortenstalen speer. De fietsroutes sluiten aan bij het fietsknooppuntennetwerk. Vanaf elk punt op de route kan er gestart worden. “Fietsers horen een belletje via de app als een interessante locatie wordt genaderd.”, legt Joep Steinhage uit. Meest recente toevoeging van de Archeo-Fietsroute is de route in de Gemeente Gennep. Bij het museum het Petershuis zijn hier ook een kaart en routeboekjes verkrijgbaar. De Archeo-Route-app is beschikbaar voor Android en Apple.

Bron en meer informatie: www.archeoroutelimburg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *