ArtEZ-studenten geven dieren een stem tijdens theater in het dierenpark

Sinds begin september verrichten ArtEZ-studenten van de opleiding ‘Artisteducator in Theater’ observaties van dieren in Koninklijke Burgers’ Zoo. Alles draait om de vraag hoe deze kunstenaars en theaterdocenten in de dop de dieren en de natuur een stem kunnen geven binnen het theater. Dinsdag 31 oktober, woensdag 1 en donderdag 2 november vinden er voorstellingen plaats midden in het dierenpark. 

De creatieve opdracht in Burgers’ Zoo van ArtEZ

Studenten van de opleiding ‘Artisteducator in Theater’, onderdeel van de academie Theater en Dans van ArtEZ, zijn in dit curriculum bezig met ‘Contemporary Aesthetics of the Other’. Hierbij leren ze iemands heel andere perspectief begrijpen en werken ze samen met een ‘expert van de werkelijkheid’. De studenten krijgen de volgende vraag voorgelegd: (Hoe) Kunnen we het perspectief van dieren theatraliseren?

Studenten met een heel andere invalshoek

Het Arnhemse dierenpark ontvangt jaarlijks tientallen studenten biologie, diermanagement, natuureducatie of ecologie in opleiding die in Burgers’ Zoo kennis en ervaring willen opdoen. “Geweldig leuk om ook eens met studenten van een totaal andere opleiding te werken. Deze studenten hebben een volledig andere invalshoek, een frisse blik. Ze zijn binnen een uur compleet gefascineerd door de schoonheid van een kwal of door bewegingen van een zeekoe”, aldus Constanze Mager, Manager Conservatie, Onderzoek en Educatie. 

Het eindresultaat

Dinsdag 31 oktober, woensdag 1 en donderdag 2 november 2023 van 13.45 tot circa 16.00 uur presenteren de achttien ArtEZ-studenten korte voorstellingen op diverse locaties in het dierenpark: de Bush, de Desert en de zebrastallen van de Safari. Met een ticket voor het programma volgen bezoekers een route die hen langs de verschillende speellocaties voert. De opbrengst komt volledig ten bate van natuurbehoudsprojecten. 

Bron en meer informatie: www.burgerszoo.nl/actiepagina/artez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *