Avonturenpark Hellendoorn bouwt oude attractie om tot spookhuis voor Halloween

Avonturenpark Hellendoorn presenteert in oktober en november een gloednieuw spookhuis. Met twee versies, overdag voor kinderen en ’s avonds voor de échte dapperen met adviesleeftijd 16+, zet het Avonturenpark een nieuwe standaard in Halloween.

Bezoekers kunnen tijdens het Halloween-seizoen de nieuwigheid met angst en beven zelf komen beleven in de attractie Discovery Club. Waar in de avond de doodenge ‘scare-actors’ het huis overnemen in Château Cristal, kunnen jongere gasten overdag door een spannende maar familievriendelijke beleving dwalen: Château Lumière. Lichten blijven dan aan, acteurs zijn aardig en er worden dan zelfs Smoeltjes-koekjes uitgedeeld.

Tijd staat stil in Château Lumière

Het verhaal van de spookachtige attractie is een verderzetting van de reeds bestaande backstory voor deze hoek van het park. De bewoner van het huis, Professor NulNix, is na een wereldreis van 20 jaar weer terug. Zijn personeelsleden, zoals de kok en de butler, zijn echter nooit weggegaan. Nu de tijd letterlijk heeft stilgestaan is het aan de kinderen om ze weer wakker te toveren in Château Lumière. Kinderen gaan met een magische lantaarn op zoek naar de personeelsleden om hen weer tot leven te wekken. De tocht door het château is niet eng, maar eerder een beetje spannend. Er is geen bloed te zien, en afgehakte ledematen zul je er niet vinden.De kindvriendelijke versie van het huis is iedere dag tijdens Heksendoorn tot 17.00 uur te bezoeken.

Helse taferelen in Château Cristal

Tijdens de avondopenstellingen met Halloween, ‘Screams’, heropent het huis weer als Château Cristal vanaf 17.00 uur. Dan wordt het écht grimmig. De professor had namelijk ook een dochter, die tijdens zijn afwezigheid is overleden, naar de hel is gegaan en is teruggekeerd naar het huis. De duistere vloek die nu op haar rust betekent dat niemand haar in de ogen mag kijken, want wie dat doet, zal het huis nooit meer kunnen verlaten…

Exterieur van Chateau Cristal bij de opening in 1999

Geschiedenis

“We trekken alles uit de kast om gasten de stuipen op het lijf te jagen. Je zintuigen zullen worden geprikkeld… of zelfs even worden weggenomen”, zegt Eelco Hövels, de bedenker van Château Cristal en Château Lumière. Hij kent als medewerker van Avonturenpark Hellendoorn het park én de geschiedenis op zijn duimpje. “We wilden bewust onderdelen van de rijke historie in het achtergrondverhaal verwerken. De attractie Discovery Club heeft meerdere gedaantes gekend, waar we nu dankbaar op teruggrijpen voor ons eigen achtergrondverhaal tijdens Halloween. We hebben oude elementen weer tot leven gewekt voor heel wat speciale effecten. Liefhebbers gaan zeker zaken herkennen!”

Nieuwe standaard

Qua storytelling en thematisering wordt een nieuwe lat gelegd binnen het park. Er wordt een speciale Château-tuin aangelegd, en beide belevingen krijgen een eigen, speciaal gecomponeerde filmische soundtrack. Iedere dag worden zo’n 25 medewerkers ingezet om het mysterieuze avontuur gestalte te geven, waaronder 15 speciale Halloween-acteurs.

Een andere Halloween-activiteit die tot voorheen plaatsvond in het huis, de Heksenschool van Toverheks Odelia, wordt verplaatst naar een andere locatie in het park.

De toegang tot het spookhuis kost overdag 5 euro, en in de avond 7,50. Overdag blijft de attractie ‘Discovery Club’ gewoon geopend.

Embrace the Mystery

Het thema van Scream dit jaar is “Embrace the Mystery.” Dit is in lijn met de twee spookhuiservaringen, en ook de andere drie spookhuizen zullen dit thema omarmen. Binnenkort worden alle spookhuizen en Scream-ervaringen bekendgemaakt.

Bron en meer informatie: www.avonturenpark.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *