Efteling opnieuw ‘Het meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland’

De Efteling is in 2024 door de consumenten opnieuw verkozen tot Meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland. Het attractiepark won deze award ook al in 2023 en 2019. Uit de analyse van onderzoeksbureau MarketResponse, dat de verkiezing organiseert, blijkt dat de Efteling de afgelopen jaren een dipje kende tijdens de coronacrisis, maar daarna de weg omhoog duidelijk weer heeft gevonden.

Efteling behaalde een imponerende score van 8,26. (vorig jaar 8,27) De Efteling onderscheidt zich door bezoekers het gevoel te geven écht gezien te worden. Samen met een constante focus op een prettige sfeer en het delen van positieve ervaringen maakt dit hun aanpak tot een succesvol voorbeeld voor klantvriendelijkheid in de praktijk.

“Altijd een wonderlijke sfeer met respectvolle en behulpzame medewerkers, zorgen ervoor dat het verblijf in het park ook als een sprookje voelt. Dat ze mensen aannemen die het leuk vinden om mensen een mooie dag te geven. Dus ze selecteren daar wel op, of mensen die passie hebben.”

uit het juryrapport

Niels van der Schans, Tactisch Team Lead Horeca bij Efteling geeft in het magazine ‘Klant’ een toelichting op de succesvolle aanpak. Het personeel krijgt een grote mate van vrijheid in de uitvoering van hun functie en vooral in het bieden van oplossingen. De medewerkers zijn in staat om met hun gedrag juist het verschil te maken. Het onderscheidend vermogen zit vaak in de details en de persoonlijke benadering.”

Sector leisure scoort hoog

De sector leisure scoort relatief hoog als het om gastvriendelijkheid gaat. Alleen de supermarkten behaalden gemiddeld net een iets hogere score. Opvallend is dat de leisurebedrijven vooral vanaf de zomer 2023 hoge scores behalen; in het eerste deel van 2023 waren de scores duidelijk lager.

De top 5 in de sector leisure:

  1. Efteling 8,26
  2. Diergaarde Blijdorp 7,99
  3. Van der Valk 7,95
  4. Walibi World 7,87
  5. Landal GreenParks 7,86

Een kanttekening bij de mooie cijfers voor de sector leisure; “Waar de top 3 van de leisurebranche in 2023 nog boven de 8,00 scoorde lukt dat dit jaar alleen de Efteling.”

Bron en meer informatie: www.marketresponse.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *