Nieuwe attractie Amazonia in Bellewaerde langere tijd gesloten wegens problemen

De nieuwe waterattractie Amazonia in het Belgische attractiepark Bellewaerde wordt voor onbepaalde tijd gesloten wegens aanhoudende technische problemen. Amazonia is een prototype en uniek in de wereld. Dit brengt heel wat technische uitdagingen met zich mee. De attractieconstructeur INTAMIN zal de komende weken werkzaamheden uitvoeren om de technische problemen op te lossen.

Foto: Bellewaerde

De introductie van de nieuwe waterattractie heeft het park al diverse hoofdbrekens bezorgd. Zo werd de opleverdatum niet gehaald, waardoor de seizoensstart zonder de grote nieuwe attractie moest plaatsvinden. Destijds werd wel het nieuwe themagebied Mundo Amazonia geopend, maar nog zonder de topattractie. Eind april 2024 kon de wereldprimeur dan eindelijk wel worden geopend. Maar ook dat verliep niet zonder problemen. De nieuwe attractie kende ondertussen diverse momenten met technische problemen.

We begrijpen dat dit nieuws een teleurstelling is voor onze bezoekers, maar de veiligheid en kwaliteit van onze attracties staan voorop. We hopen dat de attractieconstructeur snel een doeltreffende oplossing kan bieden. Op dit moment kunnen we geen exacte heropeningsdatum geven.

directie van Bellewaerde Park

De nieuwe zone, Mundo Amazonia, blijft wel gewoon geopend voor publiek. Daar kunnen bezoekers onder andere gebruik maken van de nieuwe kiddie-coaster “Brazilian Buggies”, de mini-boomstammetjes “Rio Do Cacao”, het nieuw horecapunt “Tropical Takeaway” en de nieuwe souvenirshop “Samba Souvenirs” open voor het publiek.

Bron en meer informatie: www.bellewaerde.be

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *